Sunny Beach


Längs med badorten Sunny Beach breder en 6 kilometer lång finkornig sandstrand ut sig. På sina håll är den 120 meter bred. Enligt en del är den Svartahavskustens vackraste, enligt andra den bästa i hela Europa. Klart är att iallafall att den är ovanligt bildskön o välskött. Här samlas människor från hela Europa.

 

Sunny Beach är en barnvänlig badort med sparsam trafik och många aktiviteter. Många transporterar sig med buss, det är ett enkelt och billigt alternativ till taxi. Det kostar ca.1leva(6SEK/person). Ovan kan Ni se lite av den fantastiska strandpromenaden som bjuder på kilometervis av basarstånd att shoppa loss i, annars finns här också en hel uppsjö av barer/resturanger att ta en kort paus på och kanske prova någon av de inhemska ölsorterna som är väldigt goda.

Här finns ett stort urval av resturanger för alla smaklökar. Kostnaden för en middag kan variera ganska mycket mellan olika resturanger men det är fortfarande väldigt låga priser överlag på både mat och dryck (ca.pris: pizza/40-60kr och öl,50cl/7-15kr cola,30cl/10-20kr). Några specialiteter att prova när man är här är något grillat med "shopska sallad" alltid ett vinnande koncept.

Sunny Beach bjuder både påbåde lugn o ro eller ett livligt nattliv med klubbar och discon, det är Du själv som avgör vad som passar just Dig.

Grannbyn Nessebar är känd för sina gamla gränder och välbevarade ruiner, och en del av dessa sträcker sig ända bak till Romartiden. Tidens vingslag känns när man går längs de trånga gränderna och njuter både av shopping och flera inhemska resturanger, bl.a en del fiskresturanger som dagligen hämtar sin fisk i Svarta Havet - färskare än så kan Du inte få den.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)